De 1000km 2024 brengt bijna 7 miljoen euro op voor Kom op tegen Kanker

De dertiende editie van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker is een recordeditie geworden, met maar liefst 1251 fietsteams aan de start en een indrukwekkende opbrengst van 6.925.500 euro op, een miljoen meer dan vorig jaar.

David Vansteenbrugge, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker, blikt tevreden terug op het voorbije hemelvaartweekend: ‘We kunnen bijna zeven miljoen euro investeren in broodnodig onderzoek, een waanzinnig bedrag en een absoluut record. Nooit eerder namen er zoveel teams deel aan de 1000 km. Het bewijst vooral hoe gebeten de Vlaming is om kankeronderzoek een duwtje in de rug te geven en zo de strijd tegen kanker te versnellen. Ongelooflijk hard bedankt aan elke onvermoeibare fietser, vrijwilliger en supporter. Jullie maken écht het verschil.’

De 1000 km is niet alleen een actie waarmee geld wordt opgehaald om in te zetten in de strijd tegen kanker. Er is tijdens het event ook veel aandacht voor kanker en wat dat met je doet. ‘Achter elk fietsteam schuilt een verhaal, een naam waarvoor wordt gefietst. Op de fiets komen die gesprekken los tussen de deelnemers’, legt David uit. ‘Iedereen is hier met een reden. We hebben allemaal hetzelfde doel. De 1000 km is veel meer dan een sportieve uitdaging, het is pure verbondenheid, vier dagen lang.’

Tien nationale en één internationaal peloton

In de nationale pelotons kwamen 1161 teams aan de start. Zij zamelden elk minstens 5500 euro startgeld in. Vier dagen lang fietsten ze van Mechelen naar een middagstad en weer terug. De middagsteden waren dit jaar Glabbeek, Aalst, Pelt en Oostkamp. Goedele Wachters, Geert De Vlieger, Jeroom Snelders en Eva De Roo waren de meters en peters van de nationale pelotons. Ook Margaux Bogaert van Radio 2 was opnieuw van de partij. Zowel in aanloop naar als tijdens de vierdaagse ging ze op zoek naar verhalen uit de pelotons en bracht ze verslag uit. 
 
Het internationale peloton bestond uit 90 fietsers. Zij fietsten vanuit Nancy in Frankrijk naar Mechelen. Elke dag een rit van 250 km. Zij zamelden minstens 6000 euro startgeld in. Op de slotdag passeerden ze ook middagstad Oostkamp en kwamen ze ’s avonds na vier dagen fietsen in Mechelen aan. Peter Bram Verbruggen loodste het internationaal peloton naar de finish. 
 
De dertiende editie van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker levert zo het recordbedrag van 6.925.500 euro op voor kankeronderzoek. Sommige fietsteams zamelden meer in dan het verplichte startgeld, waardoor dit bedrag de komende weken nog zal oplopen. Vorig jaar kwamen er 1070 teams aan de start en werd 5.912.516 euro bij elkaar gefietst.

Logo_Loterie_Horizontal_SAFEZONE_BASELINE_NL_CMYK-03

Les formations proposées par Fundraisers Belgium sont rendues possibles par l'aide de joueurs de la Loterie Nationale.

Votre organisation: un partenaire aussi?

Fundraisers Belgium compte plusieurs partenaires qui font du co-branding avec notre
réseau de qualité de décideurs dans le monde du fundraising. Envoyez un e-mail à
info@fundraisersbelgium.be si vous souhaitez plus d'informations sur le partenariat avec notre
association.