8 op 10 kmo's dragen actief bij aan filantropische initiatieven - Nieuwe resultaten HOGENT onderzoek Corporate Fundraising & Partnerships

HOGENT onderzoekt hoe goede doelen succesvol giften en sponsoring bij bedrijven kunnen werven. Samenwerkingen tussen bedrijven en goede doelen bieden voordelen voor beide partijen, maar vereisen een strategische aanpak.

In een eerste studie ging HOGENT in gesprek met 46 corporate fondsenwervers. Daaruit bleek dat het belangrijk is om inzicht te hebben in de bedrijfswereld, gerichte prospectie te doen en bereid te zijn om tijd en middelen te investeren wanneer je wil fondsenwerven bij bedrijven. Netwerken is cruciaal om deuren te openen en actieve communicatie en nazorg zijn noodzakelijk om duurzame samenwerkingen op te bouwen.

In een tweede studie bevroegen ze 411 Vlaamse en Brusselse kmo’s over hun geefgedrag aan goede doelen. Daaruit komt naar voren dat maar liefst 8 op 10 van de kmo's actief bijdraagt aan filantropische initiatieven, voornamelijk door middel van giften zonder directe tegenprestatie of sponsoring. Bedrijven willen graag zichtbaarheid in return (bij sponsoring) en hun geefmotieven zijn afhankelijk van de grootte van de organisatie. Zo geven kleinere bedrijven vanuit pure filantropie en willen grotere bedrijven weten wat het bedrijf eruit kan halen.

Beide onderzoeksrapporten geven je handvaten om (verder) met corporate fundraising aan de slag te gaan.

Via deze link kom je op de webpagina waar je de onderzoeksrapporten kan aanvragen.

In een volgende fase van dit onderzoeksproject zal HOGENT focussen op de grotere bedrijven.

Wordt jouw organisatie ook partner?

Fundraisers Belgium heeft een netwerk van partners die co-branden met ons
kwaliteitsnetwerk aan beslissingsnemers in de fondsenwervingswereld. Stuur een mail naar

info@fundraisersbelgium.be als je graag meer info wil over partnerschap met onze vereniging.